Over ons - Stoeterij Du Bois

Ga naar de inhoud

Over ons

In 1991 zijn Ton en Marianne van den Bosch begonnen met het fokken van sportpony's.
Dit is destijds kleinschalig begonnen aan huis in Bergschenhoek, maar dit is uitgegroeid tot een professionele stoeterij/hengstenhouderij in Herwen (Gld).
DE FAMILIE
Marianne van den  Bosch hield zich met name bezig met de fokkerij zaken.
Ton van den  Bosch hield zich voornamelijk bezig met alle werkzaamheden op en om de Stoeterij. Vroeger maakte hij ook de pony's keuringsklaar en bracht de pony's zelf voor. Hedendaags springt hij nog regelmatig bij om te helpen waar dat nodig is.
Marjolein van den  Bosch is volledig opgegroeid in de Stoeterij. Vanaf 2023 heeft zij dan ook de mogelijkheid gekregen om de Stoeterij voort te zetten. Marjolein beschikt over haar Orun-diploma Wedstrijdsport Dressuur, KNHS jurydiploma, Fokjury diploma van de Koepelfokkerij en heeft de KI opleiding (Utrecht) gevolgd. Ze verzorgt de training van de paarden/pony's en begeleidt de merries en hengsten gedurende het dekseizoen. Marjolein rijdt op Grand Prix niveau dressuur met de NRPS rijpaardhengst Gribaldi Junior RT (v. Gribaldi).
Dirk-Jan Leeuwis is later tot het du Bois-team toegevoegd als partner van Marjolein. Dirk-Jan houdt zich vooral bezig met het keuringsklaar maken en het professioneel voorbrengen op keuringen van alle rassen.
Liza Leeuwis is de jongste van de familie en du Bois team. Liza is geboren in 2022 en misschien heeft zij de liefde voor paarden en pony's wel in de genen zitten van haar ouders en grootouders !

ONS BEDRIJF

Onze diensten
• SWS– Station
Alle SWS/EU-hengsten uit binnen en buitenland zijn via ons station beschikbaar.

• Jonge sportpony’s te koop
Wij hebben doorlopend jonge sportpony’s te koop uit eigen fokkerij.

• Keuringsklaar maken
Wij zijn gespecialiseerd in het keuringsklaar maken van uw paard/pony, voor zowel merrie als hengstenkeuringen.

• Dressuurtraining
U kunt bij ons terecht voor dressuurtraining van uw paard of dressuurinstructie voor u als combinatie met uw paard t/m Grand Prix niveau.

• Stagebedrijf
Wij bieden stageplaatsen aan voor Studenten van Agrarische/Hippische opleidingen.
Stoeterij Du Bois
Polderdijk 2a
6914 KJ Herwen (Gld.)

Mobiel:
KI Bestellingen: Marjolein: 06-21925640
Bij geen gehoor: Ton: 06-55563699  

U kunt ons ook per email bereiken op:
Gecertificeerde hengstenhouderij
SBB erkend Leerbedrijf
Terug naar de inhoud